Hírek

A koronavírus miatt a kormány által elrendelt rendkívüli jogrend és veszélyhelyzet megjelenése az Izsák Imre Általános Iskola munkarendjében
2020. március 11.
FOLYAMATOSAN FRISSÍTJÜK!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az új koronavírus kapcsán kialakult helyzetre való tekintettel az alábbiakról tájékoztatja Önöket.

Jelenleg Magyarországon az Operatív Törzs tájékoztatása szerint egyelőre elkülönült, egyedi esetek vannak, így jelenleg is legfontosabb feladatunk a megelőzés, a járvány továbbterjedésének, a járványgócok kialakulásának megakadályozása.

Ahhoz, hogy ilyen típusú járványgócok hazai köznevelési intézményekben ne alakulhassanak ki, kiemelten felkérjük Önöket az alábbiak betartására:

- A megelőzés első és legfontosabb lépése a személyi higiéniés szabályok betartása. Ennek egyik legfontosabb eszköze – főleg kisgyerekek esetében – a rendszeres és kézmosószerrel negyven másodpercen keresztül történő, hatékony kézmosás. Ennek módjáról a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon elérhetővé tettek egy tájékoztató videót, amelynek elérhetősége a következő:

https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu/videos/2848001001994029/

Kérjük, hogy a videót mutassa be kiskorú gyermekének, és az azon található mozdulatokat is gyakorolják be közösen a kiskorú gyermekkel. (A gyakori és helyes kézmosás fontosságára az iskolákban is felhívjuk a figyelmet, ez azonban nem pótolhatja az otthoni szülői iránymutatást.)

- Kérjük, hogy a fennálló helyzettel kapcsolatban csak megbízható és hiteles forrásokból szerezzen információkat. Jelenleg Magyarország Kormánya hivatalos tájékoztató oldalt üzemeltet a https://koronavirus.gov.hu internetes oldalon, valamint a közösségi médiában (Facebook) létrehozásra került a hivatalos kormányzati tájékoztató oldal („Koronavírus tájékoztató oldal”, https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu).

- Amennyiben akár Önnél, akár kiskorú gyermekénél a koronavírusra utaló tüneteket tapasztalnak (https://koronavirus.gov.hu/mit-tegyunk-tunetek-eseten), akkor kérjük, hogy telefonon konzultáljanak háziorvosukkal, aki szükség esetén a mentők értesítéséről, és az ezt követő protokoll szerinti intézkedések megtételéről gondoskodni fog. Ezt követően kérjük, amennyiben ilyen eset előfordul, akkor értesítsék a köznevelési intézmény vezetőjét, vagy gyermekük osztályfőnökét is az eseményekről.

- Amennyiben koronavírus fertőzés szempontjából kiemelt kockázatú területen jártak, esetleg bizonyítottan koronavírus fertőzéssel diagnosztizált személlyel kerültek kapcsolatba, kérjük, hogy minden esetben a tájékoztatóban foglaltak szerint eljárni szíveskedjenek, azaz:

  • konzultáljanak telefonon a háziorvosukkal,
  • a tünetek lappangási idejének megfelelő (14 nap) időtartamban lehetőleg otthonukat ne hagyják el,
  • amennyiben ezen időszak alatt tüneteket tapasztalnak, akkor szintén a háziorvosukat hívják telefonon, aki a fentiek szerinti eljárás megtételéről gondoskodni fog.

A Klebelsberg Központ és az Oktatási Hivatal is folyamatosan nyomon követi a járványügyi helyzettel kapcsolatos fejleményeket, állandó kapcsolatot tart mind az Emberi Erőforrások Minisztériumával, mind az Operatív Törzzsel. Amennyiben bármilyen, a hazai köznevelési intézményeket érintő intézkedés elrendelésre kerül, akkor arról soron kívül értesítik mind a Tankerületi Központokat, mind a köznevelési intézmények vezetőit, akik a szükséges információkkal ellátják Önöket. 

Kormányinfo 2020. március 11.

A rendkívüli jogrenddel kapcsolatos megelőző intézkedések 2020. március 12-től határozatlan ideig:

- a rendkívüli jogrend az általános iskolák nyitvatartását nem érinti.

minden 100 fő feletti zárt térben és 500 fő feletti nyitott területen megrendezendő iskolai programot le kell mondani.

- tábort, erdei iskolát, külföldi utazást: beleértve a Határtalanul! programot április végéig el kell halasztani mind a tanulók, mind a munkavállalók szempontjából.

- az intézmény diákjai más szervezet által megrendezésre kerülő eseményen nem képviseltethetik magukat.

- a Lázár Ervin Program rendezvényei felfüggesztésre kerül.

- külön kiemelt figyelmet fordítunk a kézfertőtlenítésre: mosdókagylónként fertőtlenítő szappan és fertőtlenítő alkohol került kihelyezésre már 1 hónapja. Az osztályok padok napközbeni fertőtlenítésre alkalmas egységcsomagot kaptak. Naponta végezzük a rendkívüli fertőtlenítést intézményünkben.

Az iskolai munkarendben foglaltak módosulása:

  1. 2020. március 13 péntek iskolai ünnepély intézményi szintű elhalasztása: az 1848. március 15-i események felelevenítése kiscsoportos dramaturgizált jelenetekkel napközben - ünepplő ruha és kokárda egész nap kötelező!
  2. 2020. március 16. hétfő Páka: SNI/BTM Szépen író verseny új (eddig ismeretlen) időpontra halasztva
  3. 2020. április 2. Idegen nyelvi est: a jelenleg próba alatt álló számokat az aulában előadjuk online közvetítés mellett az osztályokban lehet megtekinteni.
  4. 2020. április 7. hétfő: Szépíró és helyesíró városi verseny új (eddig ismeretlen) időpontra halasztva.
  5. 2020. április 3-5. Sakk egyéni diákolimpia felfüggesztve.
  6. Az osztálykirándulások, erdei iskola, Határtalanul! pályázat, Lázár Ervin Program - felfüggesztve április végéig.
  7. A 2019/20.tanévi Diákolimpia versenyrendszere 2020. április 15-ig felfüggesztésre kerül.
  8. 4. Országos Harry Potter Verseny online kerül megrendezésre 2020. március 21-én szombaton 10-12 óra között.
  9. Zalaegerszegi Pedagógiai Oktatási Központ által meghirdetett versenyek további fordulói felfüggesztésre, továbbképzések bizonytalan ideig elmaradnak.
  10. A Teskándi Uszoda fokozott fertőtlenítés mellett továbbra is üzemel, fogadja intézményünk tanulóit. 3. évfolyam érintett.
  11. Március 17. kedd Péter és a farkasok koncertlátogatás 2-6.évfolyamnak felfüggesztésre került, későbbi időpontban kerül pótlásra.
  12. Adj egy ötöst! pályázati program - 8. évfolyam érintett - meghosszabbításra kerül, az eddig leszervezett foglalkozások felfüggesztése mellett.
  13. Landor napok rendezvényei: Üveggolyókkal játszom 2. évfolyamon, Észpörgető 3. évfolyamon, Pais anyanyelvi verseny 4-8. évfolyamon elmaradnak és nem is kerüle megrendezésre ebben a tanévben.
  14. 2020. április 16. csütörtök  megyei elsősegyély verseny és május 5. területi forduló 2020. júniusában kerül megrendezésre.
  15. Elmaradnak a ZVDÖK Diákhét rendezvényei lemondásra kerültek, novemberben 6-7-én kerül megrendezésre a 24 órás vetélkedő!
  16. Tekintettel a Magyar Kormány által 2020. március 11-én elrendelt rendkívüli helyzetre és az ahhoz kapcsolódó intézkedésekre, a hazai diákság és pedagógus közösség védelme érdekében az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkársága és az Oktatási Hivatal a következő hónapokban – további intézkedésig – az országos tanulmányi és művészeti versenyek közül kizárólag az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyek (OKTV) országos döntőinek megszervezését támogatja.
  17.  Az intézmények vonatkozásában a koronavírus járványveszély kapcsán minden platformon kizárólag Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója jogosult nyilatkozni.
  18. A járványügyi veszélyhelyzet miatt elrendelt intézkedések értelmében a Szombathelyi Hívásfogadó Központba történő látogatások 2020. március 12-étől felfüggesztésre kerültek. - ez április 6-ára és 16-ára tervezett kirándulásunkra is érvényes. Amennyiben az egészségügyi körülmények lehetővé teszik, a későbbiek folyamán szívesen fogadják iskolánk tanulóit és pedagógusait. Kérjük, az utazási költség árát se küldjék.
  19. Az intézmény áprilisi fogadó órái és szülői értekezletei visszavonásig elmaradnak.
  20. Lázas, náthás, köhögős, hányós-hasmenéses vírussal küzdő gyerekeket ne engedjenek iskolába!
  21. Kérjük a szülőket, hogy gyermekeiket az udvaron várják meg, az épületbe ne lépjenek be!
  22. Ügyintézésre használják az intézmény e-mail címét.
  23. https://koronavirus.gov.hu/cikkek/orban-tanulok-hetfotol-nem-mehetnek-iskolaba-tiz-akciocsoport-allt-fel - Orbán Viktor miniszterelnök 2020. március 13-én pénteken 21.15-kor elhangzott tájékoztatója alapján 2020. március 16. hétfőtől új munkarend: digitális oktatás lép életbe. A tanulók oktatása a tantermeken kívül - otthonaikban fog történni. Jelen pillanatban az intézménynek sincs több információja, amint lesz az oldal folyamatosan frissül tövább. A tanulók iskolában hagyott felszereléseiket természetesen hazavihetik, ennek időpontjáról és módjáról a későbbiekben adunk tájékoztatást. Csakúgy, mint a digitális oktatás gyakorlati megvalósulásáról. Türelmüket és megértésüket köszönjük!

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/2697666250490835/ - a bejelentés videója ezen a linken érhető el

  1. A felügyelettel és étkezéssel kapcsolatos információk a Kréta felületen és e-amilen keresztül is kiértesítésre kerültek. Kérjük a benne foglaltak maradéktalan betartását és a határidőt figyelmemmel kísérését!
  2. MATEGYE nyilatkozat: 

    A koronavírus-járvány megfékezése miatt hozott országos intézkedéseket figyelembe véve a Matematikai Tehetségekért Alapítvány (MaTe Alapítvány) a kontakt tehetséggondozó tevékenységeit 2020. március 16-tól határozatlan időre felfüggeszti.

    Ennek megfelelően a 2020. március 19-re meghirdetett, előkészített, Nemzetközi Kenguru Matematika Versenyt későbbi időpontban rendezzük meg. Az új időpontról az iskolai zárlat feloldása után intézkedünk és a benevezett iskolák rendező tanárait e-mailben közvetlenül értesítjük.

    Értesítést kaptunk ezen világverseny lebonyolításáért felelős Kangourou sans Frontieres alapítvány elnökétől, hogy több országot érint az időpont elhalasztása. Emiatt szigorúan bizalmasan kell kezelni a feladatsorokat, 2020. május 31-ig nem lehet egyetlen országnak sem nyilvánosságra hozni azokat. Tisztelettel kérem Önöket is ennek betartására.

    A diákok matematikai tudásának gyarapítását, tehetségük kibontakoztatását, a tehetséggondozó szakemberek munkáját kiadványainkkal továbbra is segítjük. A kiadványok megrendelésével kapcsolatos tudnivalók a www.zalamat.hu honlapon megtalálhatók. Alapítványunk az iskolai zárlat ideje alatt is teljesíti az online megrendeléseket, melyekre ebben az időszakban 25 % kedvezményt adunk. Kapcsolattartás ebben az időszakban: info@zalamat.hu címen.

    Nagykanizsa, 2020. március 14.

    Üdvözlettel:
    dr. Pintér Ferenc

  3. Kérjük a kedves Szülőket, hogy a tanulók iskolában maradt felszereléseit ( testnevelés és tisztasági csomagok, csere cipő, könyvek, füzetek, rajz és technika dobozok, csere ruhák, stb.) az alábbi módon és időpontokban feltétlenül vigyék haza:
    2020. március 16-17-én hétfőn-kedden 7.00-17 óráig be lehet jönni az osztáytermekbe a szülőknek.
    A digitális tanrend iskolánkban megvalósuló módjáról egy következő üzenetben küldünk értesítést.
    Türelmüket és megértésüket köszönjük: Gál Edina iv.h.

  4. Az SNI ellátással kapcsolatos információk a Béke Ligeti Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Szakiskola és EGYMI tájékozatója alapján:

    Az egységes gyógypedagógiai intézmények esetében az utazó gyógypedagógiai szolgálat jelenleg szünetel. 

  5. Az intézmény részletes tájékoztatója a digitális munkarend megvalósulásáról a Kréta felületen és e-mailben is kiküldésre került a kedves Szülőknek! Külön köszönjük segítő támogatásukat, amellyel kéréseinket teljesítik!

  6.  

    Tisztelt Csácsbozsoki lakosok!

     

    Balaicz Zoltán ZMJV polgármesterének 2020. március 16-án tett hivatalos bejelentése által a kerítéssel rendelkező játszóterek tekintetében az intézmény sportlétesítményei és játszótere is járványügyi okok miatt lezárásra kerül.

    Kérjük, hogy a fenti intézkedéseket mindannyiunk egészségének védelme érdekében betartani szíveskedjenek, különös tekintettel a vagyonvédelemre. A kerítés rongálása, a területre való illetéktelen behatolás büntetőjogi felelősséget von maga után.

    Együttműködésüket köszönöm:

    Herkliné Ebedli Gyöngyi intézményvezető, önkormányzati képviselő

    30. Kérünk mindenkit, hogy a banki visszautaláshoz a kozetkeztetes@zegesz.hu címre küldjék meg a következő adatokat:

    bankszámlaszám, bankszámlaszám tulajdonosának nevét, iskola, osztály, gyermek nevét.
    Aki csoportos megbízással egyenlítette ki az étkezést, annak nem kell.
    Aki készpénzzel fizetett, annak is bankszámlára tudjuk visszautalni.
    Továbbá tájékoztatjuk, hogy a személyes ügyfélfogadás valamennyi ügyfélszolgálatunknál bizonytalan ideig szünetel. Köszönjük megértésüket!

    31. A NETFIT és Kompetenciamérések ebben a tanévben 5/2020. EMMI határozat értelmében elmaradnak.

    32. A köznevelésért felelős államtitkár 2020. március 19-én kiadott VIII/16775-10/2020/KOAT iktaószámú levelének értelmében az intézmény tanulói tabletjei kikölcsönözhetők anyagi felelősségvállalás mellett tankerületi jóváhagyás után. Igéényeket a 2020. március 19-én e-mailben lehet leadni az izsakamk@gmail.com e-mail címen és 2020. március 20-án 8-16 óráig lehet átvenni a recepción átadás-átvételi jegyzőkönyvvel tankerületi engedéllyel.

    33. a Beiskolázással kapcsolatos minden információ naprakészen a Felvételik menüpont / Általános iskolai felvételi eljárás almenüjében tájékozódhatnak.

    34. 2020. június 2-án életbe lépő változásokról a szülők és tanulók e-mailen és Kréta rendszeren keresztül is kaptak tájékoztatást. Kérjük az abban foglaltak határidőre való betartását. 

     

https://koronavirus.gov.hu/

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/koronavirus-minden-zalai-vonatkozasu-hir-egy-helyen-3951372/?fbclid=IwAR20zVA0PqdS7R13VhGaTBHS2cOzLc85pqs9c8x05XGrlqUUdV9OIxzM1Cg

Kérjük, hogy napi szinten tájékozódjanak ebben a bejegyzésben foglaltakról. Minden nap a birtokunkba kerülő információk alapján frissítjük!

Segítő közreműködésüket köszönjük! Az Izsák Imre Általános Iskola vezetősége

Fontos időpontok
01
03
Iskolanyitogató játszóház 2024.
31
08
Tanévnyitó 2023/24
24
08
Javítóvizsga 2022/23.
Eseménynaptár
< 2024. április >
HKSZCSPSZOV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
Izsák Imre Himnusz
Új épületszárny építése
Kréta
Kréta