„Így ettek Deák Ferenc asztalánál” címmel múzeumpedagógiai előadáson vettek részt a 6. osztály tanulói. A Göcseji Múzeum munkatársai egy korabeli tárgyakkal megpakolt bőrönddel érkeztek iskolánkba. Az utazó foglalkozás célja pedig az volt, hogy a tanulók betekintést kapjanak a 19. századi magyar konyha étkezési szokásainak világába, hogyan formálódott a korabeli magyar gasztronómia. Megtudhattuk, hogy miből állt az úri lakoma Deák Ferenc korában, milyen különleges ételeket fogyasztottak, milyen étkezési szokások, illemszabályok voltak akkoriban, hogyan terítették meg az asztalt, milyen ruhákat viseltek. A foglalkozás során végiglapoztunk egy korabeli szakácskönyvet, tanulóink beöltözhettek korabeli ruhákba, érdekes feladatokat oldottunk meg, és még azt is megtudhattuk, hogy milyen sütemény volt Deák Ferenc kedvence.